ich написав:Оособисто мені цей фільм дуже сподобався. І от які питання в мене виникли:
1. Що так притягує Джоэл і Клементину один до одного?
Дивно як на мене. Вони ж зовсім різні.
2. Для чого Кауфман внес у сцеарій історію з Лікарем та асистенткою?
Я так і не зрозумів чого так страждала ця асистентка в кінці фільма. Як на мене дуже натянуто вийшло.
На перше питання тобі відповілі - не потрібно мати, щось спільне щоб закохатись...Одружитись - можливо, бо потрібні якісь точки опори, а для закоханості ніц не тре:))
На друге відповім так як сама це зрозуміла:
Історія з лікарем та асистенткою показує нам власне чим погана дана "зачистка" - негативність проявляється в безмежній жорстокості лікаря щодо героїні Данст. То, що вона в нього закохується знов і знов - це одне, а те, що він її використовує знов і знов це вже інше. Справа не в сексі, а от в чому - кохати це прекрасно, але відкритись людині, котру кохаєш - це вже дуже важко. А тепер уявіть - ви признались людині, від котрої вам дух перехоплює, в коханні, а вам кажуть, що ви це вже робили, і не раз...Ну мене б теж чорти вхопили, що я себе постійно дурою виставляю - всі це знають, а я не пам'ятаю:)) Тут показано, що краще пам'ятати, ніж забути, бо забуття не принесло героїні Данст щастя, а лише додаткових страждань....