Можна дивитись дітям (до 7 років) аніме чи ні?

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Можна дивитись дітям (до 7 років) аніме?

треба обов'язково
9
53%
карегорично ні
3
18%
варто показувати разом з іншими мультфільми
5
29%
мультфільми не впливають на розвиток дітей
0
Немає голосів

Всього голосів : 17

Можна дивитись дітям (до 7 років) аніме чи ні?

Повідомлення Sagittarius » Суб серпня 14, 2004 12:09 pm

В мене виникло деяке упередження стосовно аніме. А саме чи можна його показувати дітям в якості аналогу рядянських дитячих мультфільмів.
Як на мене ці "мультфільми" більше підходять під розділ мультфільмів для дорослих. Більшість з примітивні. Саме так. Ті що ви знаєте - літаючий замок Лапута, принцеса Моноке... - це можна сказати вершина аніме. Але навіть в них є моменти які я б не хотів щоб дивилися мої діти.
Однак з усіх сторін я чую захоплені крики про аніме. Що ви скажете на цю тему?
Sagittarius
гість форуму

Повідомлення: 63

Повідомлення ich » Суб серпня 14, 2004 1:49 pm

зробив голосування
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Повідомлення ich » Суб серпня 14, 2004 2:31 pm

Це для мене зараз дуже цікава тема. Я щойно присів на це аніме. Колись вважав це для дітей або для шанувальників мультив. Тому цікаво почути думки інших.

Я вважаю що обо'язково треба давати такі фільми дітям! Српава в тім, що в нашому суспільстві зазвичай використовують метод виховання іллюзіями. Тобто "все буде добре", "не бери дурного до голови" і тд.

В результаті у людей виникають такі основні ілюзії (за Фрейдом):
1. Беззсмертя.
2. Всемогутність.
3. Непереможність.
є безумовно і інщі, залежить від виховання

В подальшому все життя у людини йде боротьба за уникнення краху цих ілюзій. До самої смерті.

В японському аніме власне інший підхід, показ реального життя. Дітям в такому віці всерівно яке життя, це занадто складні соціальні стосунки для них, вони лише намагаються наслідуввати їх. Страждання виникають у цих дітей власне тому що вони сприймають життя ілюзорно в результаті виховання.

От такая моя думка. Цікаво почути аргументи в сторону заборони аніме для дітей.
ich
адміністрація

Повідомлення hunter » Суб серпня 14, 2004 2:49 pm

ich написав:Страждання виникають у цих дітей власне тому що вони сприймають життя ілюзорно в результаті виховання.

Полностью согласен!
Надо показывать детям!
И этим детям пояснять "жестокие" детали анимэ именно не иллюзиями, а понятиями того же анимэ.
hunter
гість форуму

Повідомлення: 41

Повідомлення OXFORD » Суб серпня 14, 2004 5:56 pm

Sagittarius написав:А саме чи можна його показувати дітям в якості аналогу рядянських дитячих мультфільмів.

Советские мультфильмы гораздо ужаснее; пусть в них нет мечей и лазеров, зато поведенческих установок навалом. Отвратительнейших на бытовом уровне.

Sagittarius написав:Як на мене ці "мультфільми" більше підходять під розділ мультфільмів для дорослих.

На самом деле здесь есть тонкая грань; анимэ детей не учит тому что им будет не нужно, всякому дурному сюсюканью - поэтому мультфильм кажется взрослым. С другой стороны мораль подана достаточно ясно для детей - и такой прямолинейности многие взрослые не любят, как не любят читать сказки.

Sagittarius написав:Більшість з примітивні.

В процентном отношении к Голливудской продукции - немногие.
OXFORD
гість форуму

Повідомлення: 7

Повідомлення foxjony » Суб серпня 14, 2004 8:05 pm

Аніме, як і інші мультфільми, мають багатожанрову структуру. Але з дитячих, якими являються мультфільми студії "Чіблі", дітям до 7 років я б не став показувати ні "Віднесені привидами", ні "Принцеса Мононоке". А от такі, як "Мій сусід Тоторо", саме для них. Це шедевр анімації в своєму жанрі.
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення ich » Нед серпня 15, 2004 10:32 pm

foxjony написав:Аніме, як і інші мультфільми, мають багатожанрову структуру. Але з дитячих, якими являються мультфільми студії "Чіблі", дітям до 7 років я б не став показувати ні "Віднесені привидами", ні "Принцеса Мононоке". А от такі, як "Мій сусід Тоторо", саме для них. Це шедевр анімації в своєму жанрі.

Не погано було би почути якісь аргументи. Чому ти би не показував?
ich
адміністрація

Повідомлення foxjony » Пон серпня 16, 2004 1:28 am

Одна мама на одному форумі написала, що включила своїй маленькій дитині "Віднесені привидами", а пізніше пожаліла, побвчивши через де-який час, що дитина труситься від страху. Мультфільм дуже хороший, але не для психіки маленьких дітей.
Ти, ich, кажеш, що їх потрібно готувати до реаліїв життя. А до чого підготовлюють ці бридотні черв'яки в "Принцеса Мононоке"?
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення ich » Пон серпня 16, 2004 1:20 pm

foxjony написав:Ти, ich, кажеш, що їх потрібно готувати до реаліїв життя. А до чого підготовлюють ці бридотні черв'яки в "Принцеса Мононоке"?

Ну як мінімум до того що на тобі могуть жити бридотні черв'яки. І великої трагедії з самогубстовом і отруєням життя оточуючим не буде.
Це якщо говорити дуже прямо.

Взагалом мені фільм "Принцеса Мононоке" надзвичайно сподобався. Я в великому захваті від кожного кадра цього аніме.

Наприклад такий епізод:
"Хозяін ці люди, як ідуть за нами хочуть дочекатись коли ми заснемо і потім переріжуть нам горло і все заберуть, побігли." Вони побігли і втікли.
Епізод триває біля 1х хвилин і потім до нього ніколи не повертаються, але повчальна цінність його дуже велика. В галівуді навіть такої думки не буде, а якщо і буде то головні герої обов'язково почнуть битися і переможуть таких злодіїв.

Як на мене ліпше перетруситись в дитинстві ніж труситись все життя.
ich
адміністрація

Повідомлення Sagittarius » Вів серпня 17, 2004 9:30 pm

OXFORD написав:Советские мультфильмы гораздо ужаснее; пусть в них нет мечей и лазеров, зато поведенческих установок навалом. Отвратительнейших на бытовом уровне.

Чесно кажучи не бачу нічого поганого в цьому - перевести бабцю через дорогу, чи допомогти другові в біді, покарати зло не вбиваючи його. Це повністю норамально. Як на мене тільки мультфільми для дітей не були політизовані в радянському союзі. (піонерів не згадуєм :)

OXFORD написав: анимэ детей не учит тому что им будет не нужно, всякому дурному сюсюканью - поэтому мультфильм кажется взрослым.

Тяжко однозначно сказати що дитині потрібно, а що ні. На мою думку мультфільм все ж таки повинен показувати щось хороше, чомусь хорошому вчити. Дітей потрібно оберігати від зла цього світу. Візьмемо наприклад дитину в якої батьки алкоголіки, все своє свідоме дитинство вона провела на вулиці - так сказати абсолютно без сюсюкання - що в результаті отримуємо думаю навіть не потрібно казати. Кожна людина, в тім числі і дитина досить інертне створіння на рахунок змін (діти лише швидше пристосовуються) тому дитина що виросла на вулиці нічого і ніколи міняти не буде, все своє життя вона буде продовжувати жити саме таким вуличним життям. Аналогічну поведінка і в дитина що виросла в благополучній сім'ї, лише з тією різницею що приходячи в світ вона бачить що не все так, що існує зло. Але як я казав раніше людина інертне створіння, тому ця дитина старається змінити світ, щоб він став похожим на те до чого вона привикла. Звичайно не всім це вдається. Більшості вистарчає сил лише на створення сім'ї і в її межах, межах квартири відбудови того до чого вони привикли. Але залишається частина які все таки міняють цей світ на краще.
Гарним прикладом є діти що приходять до школи після дитячого садка і ті що виховувалися поза ним (переважно це виховання бабцею і дзідзем). Перші набагато швидше адаптуються до шкільних умов (ще би така школа(садок) за плечима) але що саме дивно, хоча вони і вириваються в перед, лідерство утримують реально до 3-5 класу. Дальше жовту майку одягають ті, яких садок оминув.
Статистично ймовірність що дитина піде дальше вчитися і досягне успіху в кар’єрі на 30-35% більше в тих хто не відвідував садок.

Тому на мою думку дітям не слід показувати аніме, воно досить жорстоке і правдиве, навіть забагато. А такої справи як скажемо практично в кожному аніме є еротичні/сексуальні моменти я навіть не буду торкатись.
Sagittarius
гість форуму

Повідомлення: 63

Повідомлення ich » Вів серпня 17, 2004 11:07 pm

Sagittarius я декілька разів перечитав твій пост але так і не зрозумів: що спільно між тими хто ходив у садок і тими хто дивився аніме?

Sagittarius написав:показувати щось хороше, чомусь хорошому вчити. Дітей потрібно оберігати від зла цього світу. Візьмемо наприклад дитину в якої батьки алкоголіки, все своє свідоме дитинство вона провела на вулиці - так сказати абсолютно без сюсюкання - що в результаті отримуємо думаю навіть не потрібно казати.

Знати про реальне життя і жити на вулиці це різні речі. На вулиці лише часитна реального життя, можна сказати не найліпша. В аніме багато того, що дітям з вулиці наврячи буде відомо.

Sagittarius написав:А такої справи як скажемо практично в кожному аніме є еротичні/сексуальні моменти я навіть не буду торкатись

От і даремно!
Сексуальна разбещеність - це результат саме таких обмежень.
ich
адміністрація

Повідомлення lex » Чет серпня 19, 2004 7:33 am

дітиськам дивитися треба, але вони не поймуть ....
lex
кіно-коментатор

Повідомлення: 172

Повідомлення ich » Чет серпня 19, 2004 12:41 pm

lex написав:дітиськам дивитися треба, але вони не поймуть ....

супер!!! ))))))
ich
адміністрація

Повідомлення rocker » Нед серпня 22, 2004 1:53 am

Я б не показував дітям аніме. Аналогічний випадко до того, який описав Foxjonny стався в мене. До мене прийшов сусід і попросив якийсь мультфільм - хотів показати 4-ох річній внучці. через хвилин 40 я зайшов до нього і він мені сказав, щоб я йому такого більше не давав. Він включив і пішов, а через півгодини повернувся і побачив, що мала сидить в кріслі і труситься. Він запитався, що сталось, а відповідь була такою:"СТРАШНО". Анімешки треба показувати дітям після 13 років. Розумію, що чим дальше, тим вони швидше ростуть - вплив "ящика". Але дітей треба балувати, а не готувати з пеленок до жорстокості цього світу. Коли вони підростуть, то не скажуть дякую за жорстоке поводження і відповідно будуть поводитись зі своїми дітьми.
Сексуальна разбещеність - це результат саме таких обмежень.

Згоден, але не варто акцентувати їхню увагу на цьому до певного віку. В середньовіччі була така традиція: Батько в день народження сина(день його змужніння, скажімо 16 років(образно)) вів його до путани - це позбавляє комплексів.
Аніме - це для дітей японців - в них зовсім інші методи виховання дітей. Вони їх не балують, батько не бавиться зі своїм сином, він не ходить з ним на прогшулянку і таке інше. Я вважаю, що це не правильно.
rocker
кіно-експерт

Повідомлення: 778

Повідомлення lex » Нед серпня 22, 2004 7:39 am

ну не скажуть є такі анімехи, котрі можуть діти дивитися без проблем..... але всеодно до них важко доходить. припустимо аніме якась казочка - там якісь атрибути - дитина не розуміючи ці атрибути, починає нудюгувати і перестає дивитися цей фільм... 100 разів перевіряв....
lex
кіно-коментатор

Повідомлення: 172

Далі

Повернутись до Обговорення фільмів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yahoo [Bot] і 2 гостей