OXFORD написав:Советские мультфильмы гораздо ужаснее; пусть в них нет мечей и лазеров, зато поведенческих установок навалом. Отвратительнейших на бытовом уровне.
Чесно кажучи не бачу нічого поганого в цьому - перевести бабцю через дорогу, чи допомогти другові в біді, покарати зло не вбиваючи його. Це повністю норамально. Як на мене тільки мультфільми для дітей не були політизовані в радянському союзі. (піонерів не згадуєм :)
OXFORD написав: анимэ детей не учит тому что им будет не нужно, всякому дурному сюсюканью - поэтому мультфильм кажется взрослым.
Тяжко однозначно сказати що дитині потрібно, а що ні. На мою думку мультфільм все ж таки повинен показувати щось хороше, чомусь хорошому вчити. Дітей потрібно оберігати від зла цього світу. Візьмемо наприклад дитину в якої батьки алкоголіки, все своє свідоме дитинство вона провела на вулиці - так сказати абсолютно без сюсюкання - що в результаті отримуємо думаю навіть не потрібно казати. Кожна людина, в тім числі і дитина досить інертне створіння на рахунок змін (діти лише швидше пристосовуються) тому дитина що виросла на вулиці нічого і ніколи міняти не буде, все своє життя вона буде продовжувати жити саме таким вуличним життям. Аналогічну поведінка і в дитина що виросла в благополучній сім'ї, лише з тією різницею що приходячи в світ вона бачить що не все так, що існує зло. Але як я казав раніше людина інертне створіння, тому ця дитина старається змінити світ, щоб він став похожим на те до чого вона привикла. Звичайно не всім це вдається. Більшості вистарчає сил лише на створення сім'ї і в її межах, межах квартири відбудови того до чого вони привикли. Але залишається частина які все таки міняють цей світ на краще.
Гарним прикладом є діти що приходять до школи після дитячого садка і ті що виховувалися поза ним (переважно це виховання бабцею і дзідзем). Перші набагато швидше адаптуються до шкільних умов (ще би така школа(садок) за плечима) але що саме дивно, хоча вони і вириваються в перед, лідерство утримують реально до 3-5 класу. Дальше жовту майку одягають ті, яких садок оминув.
Статистично ймовірність що дитина піде дальше вчитися і досягне успіху в кар’єрі на 30-35% більше в тих хто не відвідував садок.
Тому на мою думку дітям не слід показувати аніме, воно досить жорстоке і правдиве, навіть забагато. А такої справи як скажемо практично в кожному аніме є еротичні/сексуальні моменти я навіть не буду торкатись.