Я - Робот

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Повідомлення ich » Чет серпня 26, 2004 12:14 pm

Будьякий фільм (як для мене!!!!!!!) має відображати реальність. Не розумію для чого потрібен тупий мордобой. Це я до того, що навіть від повного екшіна варто очикувати якоїсь гри акторів, логіки дій і головне почутів, а не суцільних афроамериканських пантів.
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Повідомлення Merlin » Чет серпня 26, 2004 1:17 pm

ich написав:Будьякий фільм (як для мене!!!!!!!) має відображати реальність.

Добре, що є приписка "як для мене", та ще й з купою знаків оклику :) Далеко не будьякий (не як для мене, як факт). Простий приклад -- що має відображати сюрреалістичне кіно? Соррі за оффтопік, звісно я не про "Я Робот", проте це найяскравіший приклад, навіть за назвою ;о). Є певні прийоми кінематографістів і навіть цілі жанри кіно, де нехтування реальністю або її спотворення є свідомим; це не результат поганої гри акторів чи некомпетентної режисури -- це таке кіно.

ich написав:навіть від повного екшіна варто очикувати якоїсь гри акторів, логіки дій і головне почутів

Може, заборонимо поп-музику (яку я особисто не переварюю), і почнемо приходити на дискотеки під Шопена та Брамса? :о) Класика проблемного кіно існує для душі, гарні комедії -- для хорошого відпочинку, але екшн є екшн. Згоден, що можна плюватись на нього, якщо не подобається. Але не слід казати, яким він має бути -- тоді це вже буде не екшн. Хороша гра акторів, почуття та інше просто будуть зайвими в такому фільмі. Більшість лібителів такого кіно це можуть не помітити /бідні актори, для кого старались? :о) /, для тих, кому фільм зараз не подобається, такі зміни ситуацію не покращать.
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення: 575

Повідомлення ich » Чет серпня 26, 2004 1:20 pm

2 Merlin

1. Реальність гри в кіно, для мене, це можливіть, хоча би в великою ймовірністю, повторити ці дії не домовляючись про взаємне підігрування. Тобто це має бути не за вуха притянуте безглуздя. Кажучи дуже прямо: коли бьють по морді, то боляче, причому обидвом, по різному правда; коли ображають, то неприємно і хочеться помститися, завжди, по різному правда; коли дощ, то люди мокрі, довго причому, а не 1 хв.

2. Почуття бувають різні, і вони є завжди навіть в екшені, вони і визначають як грають актори, добре чи невдало.

3. Для ліпшого взаєморозуміння можеш сформулювати чому ти не переварюєш поп-музику?
ich
адміністрація

Повідомлення Merlin » Чет серпня 26, 2004 2:06 pm

ich написав: 1. ... коли дощ, то люди мокрі, довго причому, а не 1 хв.

Це вже просто ляпуси. Є люди що навіть кайф дістають, вишукуючи таке (один з останніх прикладів -- бачив якось кадр з "Трої", де пригледівшись можна побачити літак). Я ж мав на увазі принципову відсутність складного, продуманого сюжету а також набір примітивних реплік, неживих відносин та нереальних почуттів. Таке робиться часом навмисно -- для максимального спрощення. Головним лишається видовищний, напружений екшн (мордобій, гонка, тощо). Ключове слово -- видовищність, ніякої думки. Мета зовсім не та, що в інших жанрах. Просто це також називається кінематографом, як і "Кримінальне Чтиво".

ich написав:Для ліпшого взаєморозуміння можеш сформулювати чому ти не переварюєш поп-музику?

Справа смаку. Колись я намагався доводити, що це не є музика, що справжня музика -- це Бах, або Металіка. Тепер знаю, що помилявся. Назва одна, мета -- різна. Комусь це подобається, і це має право на існування. Зрештою, це те саме пиво, ті самі сигарети. Для чого вони? А просто так, щоб розслабитись. Користі нема, але ми це споживаємо: звичка, бажання відпочити певним чином. Так і поп-музика. Має право жити, а моє власне до неї негативне відношення -- питання смаку.
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення foxjony » Чет серпня 26, 2004 2:55 pm

Enot написав:Наприклад мені дійсно спобобався образ робота, створений режисером. Якщо подумати, то до цбого моменту можна виділити такі основні гуманоїдні образи:
1) "Жестянка" - у старих фільмах, де роботи переважно є консервними банками, абсолютно не функціональними уродами.
2) "Андроїд" - переважно у більш сучасних фільмах, де у режисерів не вистачило фантазії щоб створити нормальну (реалістичну) модель. Таких роботів грають люди, що виглядає абсолютно не реалістично.

У "Я - роботі" видно хоча б натяк на реалізм.

Варта до цього тексту добавити десятку фільмів про роботів:

1. 200-ти летний человек
2. Искуственный интелект
3. Аниматрица (анімаційний фільм)
4. Я робот
5. Терминатор 2
6. Чужие
7. Звездные воины
8. Короткое замыкание
9. Приключение Електроника
10. Гостя из будущего

Хто знає ще якісь цікаві фільми про роботів, пишіть сюда. Доповнюйте. Маються на увазі роботи з інтелектом людини (з душою), а не тостери. Кожний з цих фільмів вартий окремої згадки.

Що до фільма.
Мені "Я робот" сподобався, незважаючи на всю цю мішуру з екшеном. Сподобались спецефекти, комп. графіка, сподобався Санні (робот). Взагалі подобаються фільми про роботів, де вони більш людяні, ніж самі люди.
А на рахунок негра детектива, то я не вважаю цей фільм нігерським (на те є інші фільми від яких і мене воротить). Хоча він і в головній ролі, фільм не про нього.

---
Фраза з фільму:
"Мой отец учил меня понимать ємоции, єто не просто."
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення Enot » Чет серпня 26, 2004 3:16 pm

Я розумію іch, який намагається побачити реалізм у фільмах, але хочу додати, що фантастика вона і є фантастика - щось видумане, нереальне, те, чого нема в нашому житті (і чого нам би хотілося бачити).
Те що іch називає реалізмом насправді вміння режисера так подати обстановку, щоб глядач повірив у реальність усього, що відбувається на екрані. А тут режисеру без допомоги глядача не обійтися.
Enot
гість форуму

Повідомлення: 80

Повідомлення hunter » Чет серпня 26, 2004 3:17 pm

Cоветские роботы в 2083 году будут самые умные роботы в мире!
А аа ааа... :-)
hunter
гість форуму

Повідомлення: 41

Повідомлення Enot » Чет серпня 26, 2004 3:25 pm

foxjony написав:Хто знає ще якісь цікаві фільми про роботів, пишіть сюда. Доповнюйте. Маються на увазі роботи з інтелектом людини (з душою), а не тостери. Кожний з цих фільмів вартий окремої згадки.

Metropolis!!! - япоський мульфільм про дівчинку-робота.
Enot
гість форуму

Повідомлення: 80

Повідомлення ich » П'ят серпня 27, 2004 4:51 pm

схвальна рецензія на Кіно-Говно
http://www.kino-govno.com/?reviews&id=i ... lle-minsky
ich
адміністрація

Повідомлення foxjony » Суб серпня 28, 2004 10:09 am

Enot написав:Metropolis!!! - япоський мульфільм про дівчинку-робота.

Ще згадав.
"Призрак в доспехах" - теж японська анімація, про неї пасав на форумі Назар (Sagittarius).
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення Merlin » Нед серпня 29, 2004 10:11 am

Ще одне доповнення до переліку "роботизованих" фільмів: "Бегущий по лезвию бритвы" (Blade Runner). Бойовичок на любителя, але досить відомий.
Merlin
кіно-експерт

CHAOS

Повідомлення CHAOS » Чет вересня 09, 2004 7:08 pm

Так, фільм на любителя та мені фільм сподобався, є парочка спецефектів
CHAOS
кіно-коментатор

Повідомлення: 116

Поперед.

Повернутись до Обговорення фільмів

Хто зараз онлайн