Troy

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Troy

Повідомлення rocker » П'ят травня 21, 2004 12:12 am

Заради цього фільму я пропустив святковий концерт у Львові приурочений дню Європи - і думаю, що не прогадав.
Давно я не бачив такого потужного фільму на історичну тематику. Масштабність фільму мене вразила, а повірте - це не так просто.
Операторська робота просто-таки феноменальна - Оскар, думаю, в цій категорії гарантований.
Шикарно поставлені бої, особливо бій між Гектором (Ерік Бана) і Ахілом (Берд Пітт) (Гладіатор ховається).
Під час сцени, де Пріам (Пітер О'Тула) благає Ахіла віддати йому тіло його сина Гектора, я ледве стримував сльози.
Сцена гідна трагізму Гомерівської Ілліади.

Раджу всім терміново подивитись - це вартує ваших 3 години.
rocker
кіно-експерт

Повідомлення: 778

Мої враження від Трої

Повідомлення Sagittarius » Суб травня 22, 2004 2:41 pm

Ось і я вже переглянув фільм Троя. Нажаль дифірамби співати не буду. Початок фільму дуже слабкий, передісторія коротка і мало інформативна. Також гра акторів на початку фільму мені зовсім не сподобалась. Видно що вони грають (впав в око епізод коли Паріс признається Гектору що вкрав Єлену на кораблі). Як на такий фільм вони мали б жити а не грати. Мало грецьких носів. Взагалі весь фільм з подібними ляпсусами. Видно в Голівуді мало греків. (ляпсус – син Гектора має голубі очі, тоді ж коли сам Гектор і його - дружина мають карі і темне волосся - це на кшталт того коли б в негрів народився білий, режисера треба в школу повторити вчення Дарвіна). Палатки греків нагадують житла монгольських кочівників. Мені чомусь вони завжди уявлялись у вигляді шатрів. Можливо хтось гарно знає грецьку історію і побут в минулому – нехай мене поправить.
Середина фільму вже краще.
Що мені сподобалось так це правдивий показ греків як воїнів. Греки рахувались слабими воїнами. Вони не любили воювати і не вміли. В них дійсно було заведено замість кривавої бійні бої найсильніших воїнів. А всю славу як воїнів вони завдячують своїм літописцям (тому ж Гомеру наприклад), міфам і т.д.
Є в фільмі і веселі моменти, крім стандартних голлівудських жартів вийшов і цікавий мовний гег – коли Ахілл викликає Гектора на бій – багато раз кричачи ГектАр біля воріт Трої – можна думати що він підробляє землеміром і рахує гектари захопленої території.
Закінчення фільму рятує картину в цілому.
Оцінка – якщо за основу взяти Гладіатора і поставити йому 5 то Троя не більше ніж 3 або 3+ не тягне.
Все вище написане суб’єктивне. Прошу не сприймати це як прописну істину.
Sagittarius
гість форуму

Повідомлення: 63

Повідомлення foxjony » Нед травня 23, 2004 12:54 pm

Троя - супер!
ЇЇ обов'язково треба дивитись на великому екрані. Порівняння з Гладіатором так і напрошується, але як на мою думку це два супер-класні фільми. Я дивився фільм без упередженості і отримав величезне задоволення, практично від кожної сцени в фільмі. Мені акторська гра сподобалась.
Є в фільмі і свої приколи, як згадав Sagittarius: "коли Ахілл викликає Гектора на бій". Мене ще приколов момент, коли горе-любовник передає меч Трої парубку на ім'я Еней, який спасався разом з жінками (вдовами), так і згадується "моторний парубок Еней" :)
Сцена, де Пріам благає Ахіла віддати йому тіло його сина Гектора - дійсно сильна, як зладав rocker. Я обернувся і подивився в зал на людей і тут же згадав фільм Амелі (вона теж любила дивитися в зал) :).
Надіюсь що для Sagittariusа (і для мене також) Гоблін постарається і зробить на цей фільм ще і пародійний переклад :).

P.S. В кінотеатрі, як завжди, класно продубльований переклад.
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення ich » Пон травня 24, 2004 1:19 am

цей фільм викликав багато вражень на форумі Екслера
http://forum.exler.ru/index.php?showtopic=43184
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Повідомлення Enot » Пон травня 24, 2004 1:07 pm

Згідний з Sagittariusом - фільм получився аж занадто "голівудьским". Видовищність в нього не віднімиш але на мою думку для таких фільмів то не головне.
Загальне враження - можна і подовитися але ахати там нема з чого.
Enot
гість форуму

Повідомлення: 80

Ахілес із Оклахоми :-)

Повідомлення Anat » Вів травня 25, 2004 3:37 pm

Як на мене то гра тільки двох акторів, ну трьох, варта уваги - це Пітер О'Тул, Ерік Бана та Шон Бін. Пітер О'Тул, безперечно, найкращий.
Мабуть все старання і фінанси пішли на відовищність. І це, як завжди, себе не виправдало. Хоча, ніде правди діти, подивитися є на що.
Але вражатися нема чим, на жаль.
А як вам Менелай, не випадково схожий на ірландця? :-))))
Брендан Глісон, з Дубліна :-)))
А Ахілес із Оклахоми :-D !!!
Anat
гість форуму

Повідомлення: 33

Повідомлення rocker » П'ят травня 28, 2004 1:11 am

Але вражатися нема чим, на жаль.

От якраз і є. Фільм голівудський, але я вважаю, що історичні фільми повинні ставити тільки в голівуді - тільки тоді можна побачити всю масштабність війни. Якщо б цей фільм зробили європейці він мені б не сподобався - в Європі не вміють ставити історичні картини. Європа вирізняється своїми трилерами і драмами.
rocker
кіно-експерт

Повідомлення ich » П'ят травня 28, 2004 1:16 pm

вважаю, що історичні фільми повинні ставити тільки в голівуді - тільки тоді можна побачити всю масштабність війни

Цікаво було би почути думку того хто був на війні!

Як на мене "масштабність війни" придумали в галівуді.
ich
адміністрація

Повідомлення ich » Чет червня 03, 2004 1:47 am

Я нарешті подивився цей фільм.
Неймовірно нудний і бездарний у всіх планах.

Під час сцени, де Пріам (Пітер О'Тула) благає Ахіла віддати йому тіло його сина Гектора, я ледве стримував сльози.
Може в залі давали сльозний газ? Це сама нереалістична сцена в фільмі.

Я в багатьох місцях риготав. Навіть якщо не звертати увагу на білосніжні рівні зуби, поголеність як мінімум трьома лезами, макіяж Алєнушкі, та багато іншого, то такі маразми, як американський сленг - просто вбивали!

Знаєте хто ходить переважно в кінотеатри? Привильно - молодь! От для них це і штампують. Сценарій надзвичайно слабий, сюжетна лінія на рівні мультіка.

Не рекомендую дивитись цю нудотність.

тут короткий опис подій Гомером в "Илиаде"
http://www.krugosvet.ru/articles/08/1000813/1000813a1.htm

між іншим ця війна за місто Троя тривала 10 років

Зображення
Востаннє редагувалось ich в Пон червня 14, 2004 10:15 pm, всього редагувалось 1 раз.
ich
адміністрація

Повідомлення ich » Чет червня 03, 2004 2:36 am

в Європі не вміють ставити історичні картини.

А як на рахунок "Королева Марго" (La Reine Margot) ?
ich
адміністрація

Повідомлення Гість » Суб червня 05, 2004 2:50 pm

Американці є американці. Вони знають тільки власну історію. Одразу видно, що решта планети для них як пара термітників у Африці. Що б то їх покрутило покопатися у тонкощах іноземної історії і поставити фільм більш правдоподібно?
Фільм дивитись можна, але всілякими погрішностями автор власноручно його добряче підпортив.
Гість

Повідомлення rocker » Вів червня 08, 2004 12:38 am

В Європі є тільки один режисер, фільми якого можуть рівнятися по масштабності з голівудськими історичними фільмами - Hrafn Gunnlaugsson. В нього всі фільми про вікінгів.

А про Королеву Марго я навіть говорити не хочу.
rocker
кіно-експерт

CHAOS

Повідомлення CHAOS » П'ят червня 11, 2004 9:56 pm

Так фільм заслуговує уваги, та не надто великої. Фільм вартий перегляду по окремим кадрам.
CHAOS
кіно-коментатор

Повідомлення: 116

Повідомлення foxjony » Пон червня 28, 2004 11:00 am

Недавно прикол був стосовно Трої. Приводжу діалог з однією дівчиною:

- Троя, там в ролі Ахілеса Бред Пітт знімався.
- Ахілес!? Ахілес!? Щось знайоме?!
- Ну, згадай грецьку міфологію, Ахілесова п'ята.
- Ага, пригадую! То він, значить, в ролі Ахілесової п'яти знімався!

:))))))
(тоді всі і попадали зі сміху)
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення lex » Вів серпня 10, 2004 7:47 am

в фільмі гарно поставлені бої на мечах...
lex
кіно-коментатор

Повідомлення: 172

Далі

Повернутись до Обговорення фільмів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yahoo [Bot] і 0 гостей