Dogville

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Чи можна осуджувати Грейс за знищення міста Догвіл?

ні!
6
75%
так!
1
13%
Грейс не причетна до смерті міста Догвіль
1
13%

Всього голосів : 8

Dogville

Повідомлення Annushka » Чет вересня 02, 2004 4:54 pm

Фильм далеко неоднозначный, но наталкивает на размышления. Прихожу к выводу, что человек сам виноват в своих проблемах.
Удивлюсь, если кто-то все-таки смотрел этот фильм.
Annushka

Повідомлення: 3

Повідомлення Merlin » Чет вересня 02, 2004 5:54 pm

2 Annushka: К сожалению, пока что удивить тебя нечем... Но если найду -- удивлю.
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення: 575

Повідомлення Enot » П'ят вересня 03, 2004 9:34 am

Фильм просто супер. Я не знаю стоит ли что-либо тут обсуждать.
Понравилось все - начиная от сценария, режисуры и подхода к съемкам, ну и конечно игра актеров.
Enot
гість форуму

Повідомлення: 80

Re: Dogville

Повідомлення foxjony » П'ят вересня 03, 2004 11:11 am

На Догвіль (місто собак) прийшов Страшний Суд.

Мстити чи не мстити? Карати чи не карати? Одна з основних думок цього фільму.
Фільм поставлений як спектакль і дійсно піднімає глубокі філософлькі роздуми. Кожний бачить щось своє. Приведу для прикладу свої роздуми після побаченого з релігійної точки зору:

"Не мстите за себя, возлюбленные, но дайте место гневу Божию. Ибо написано: Мне отмщение, Я воздам, говорит Господь." (Рим.12:19)

Фраза "за себя" дає певну свободу в обмеженні, адже "Для перемоги зла, потрібно лише щоб добрі люди нічого не робили".

Написано: "Кров праведника взиває про помсту". Я думаю цей фільм в деякій мірі виправдовує "Страшний Суд", пояснюючи його на новий лад. А Ніколь Кідман зіграла "блудного сина", який втік з дому. Звісно, Бог не мафіозний бос, але все ж таки має владу за вину карати.

Приведу ще одну цитату, яка прийша на згадку під час перегляду фільму:
"Не давайте святыни псам и не бросайте жемчуга вашего перед свиньями, чтобы они не попрали его ногами своими и, обратившись, не растерзали вас." (Матф.7:6)

В житті так часто буває що ми, як і героїня цього фільму, через свої хороші наміри і віру в добро не завжди вчасно розпізнаєм людей-собак.

-------------------------
Фраза з фільму:
"Якщо ти не заплачиш, я зупинюся."
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення ich » Пон вересня 06, 2004 2:26 pm

Нарешті змусив себе переглянути цей фільм, що було не просто, бо оригінальна постановка і режесура спочатку дають негативне враження.

Enot написав:Я не знаю стоит ли что-либо тут обсуждать.

Чи зможе хтось його обговорювати чесно і прямо? )))) Бо наразі лише цитати, що і не дивно. Навіть у самому фільмі, хоча правду і показують, але говорять зовсім протилежне до неї.

Мені от цікаво що.
Відчутно, що фільм має якусь повчальну думку.
Яку?
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Dogville

Повідомлення Annushka » Пон вересня 06, 2004 3:55 pm

Мре лично фильм понравился именно своей неординарностью.
"Догвиль" оставляет за собой след. Над фильмом можно думать, можно спорить. А главное, что каждый увидит в этом фильме только одному ему открывшийся смысл.
Для меня - это поучительная история, хотя и приукрашенная. Не все могут вот так отомстить за себя, в большинстве случаев, жертва погибает. Но изначально человек добровольно становится жертвой. Тоесть создает себе трудности, а потом "героически" их преодолевает. Это мое субъективнре мнение. Все наши проблемы зарождаются в самих нас.
Annushka

Повідомлення: 3

Re: Dogville

Повідомлення ich » Пон вересня 06, 2004 5:40 pm

Annushka написав:Не все могут вот так отомстить за себя, в большинстве случаев, жертва погибает.

Аня (Annushka), що мене вразило, так те що головна героїня і не хотіла мстити. Лише після розмови з батьком в неї взагалі така думка виникла, я так і не зрозумів в чому її переконав батько.
ich
адміністрація

Повідомлення ich » Пон вересня 06, 2004 8:48 pm

Зображення

рецензія на Кіномані
http://www.cinema.vrn.ru/reviews/dogville.shtml

Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
ich
адміністрація

Повідомлення rocker » Чет грудня 09, 2004 3:29 pm

Це один з тих фільмів, які я називаю шедевром. Три години пройшли так непомітно. Сидів і говорив з одним колєгою про цей фільм і зійшлись на думці, що мораль цієї байки така: "Нема чого від тата втікати". Її "мав" хто хотів, всі знущались, бо вважали, що вона їм зобовязана всім. А в результаті все село зникло з лиця Землі.

Ich написав: що мене вразило, так те що головна героїня і не хотіла мстити. Лише після розмови з батьком в неї взагалі така думка виникла, я так і не зрозумів в чому її переконав батько.

Їй набрид спосіб життя, яким вона жила з початку свого народження -- її оточувало тільки насилля і жорстокість. Батько її переконав, що на цьому світі інакше не можна
rocker
кіно-експерт

Повідомлення: 778

Повідомлення Merlin » Чет грудня 09, 2004 7:04 pm

ich написав:Мені от цікаво що.
Відчутно, що фільм має якусь повчальну думку.
Яку?

Повчальну думку, навчальну думку... Можна сказати і так, має він і те і інше, проте головне саме в тому, що далеко не одну. Це один з великих плюсів фільму: він не є побудованим навколо доведення якоїсь єдиної теореми, що хоче передати глядачам режисер, і яка стає остаточно зрозумілою лише в кінці фільму. Натомість фільм майже від самого початку розповідає одну повчальну історію за одною, веде декілька їх паралельно... Це і історія жителів Догвіля, і схожа, але водночас дуже відмінна історія головного героя, і історія героїні... Історія окремої багатодітної сім'ї, і окремі історії чоловіка, жінки та однієї дитини з тої ж сім'ї. Кожна з цих історій показує нову грань, характер, долю. Кожна повчальна сама по собі, якщо глядач хоче сприймати це так.
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення Merlin » Чет грудня 09, 2004 7:07 pm

Enot написав:Понравилось все - начиная от сценария, режисуры и подхода к съемкам, ну и конечно игра актеров.

Тут я згоден на всі сто. Просто нема що виділяти окремо -- все виважено, все на висоті, і все разом створює справжній витвір кіномистецтва.

rocker написав:Це один з тих фільмів, які я називаю шедевром.

І тут я теж приєднуюсь. Просто самому вже й сказати нема що -- все сказано іншими саме так як сказав би я.

А взагалі, мені здається Андрій (Enot) правильно сказав: Я не знаю стоит ли что-либо тут обсуждать. Занадто насичений фільм, подивившись розумієш, що словами цього не опишеш. Так, особисте розуміння окремих моментів... Але таких "моментів" там забагато. Просто глибокий уклін режисерові і всій команді, що працювала над фільмом.
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення ich » Нед грудня 12, 2004 3:01 am

rocker написав:Їй набрид спосіб життя, яким вона жила з початку свого народження -- її оточувало тільки насилля і жорстокість. Батько її переконав, що на цьому світі інакше не можна

Наскільки я памятаю Дівчина звинувачувала свого батька в "высокомерии". Натомість батько переконав Грейс що "изображать святость – значит, проявлять высокомерие". Тобто виходить що Грейс сама була винна в своїх стражданнях, за задумом сценариста? Така ідея фільму?
ich
адміністрація

Повідомлення Merlin » Пон грудня 13, 2004 10:37 am

ich написав:Наскільки я памятаю Дівчина звинувачувала свого батька в "высокомерии". Натомість батько переконав Грейс що "изображать святость – значит, проявлять высокомерие". Тобто виходить що Грейс сама була винна в своїх стражданнях, за задумом сценариста? Така ідея фільму?

Не зовсім так, наскільки я побачив. Тема звинувачень в "высокомерии" проглядається не тільки в кінці, і взагалі обіграна як важлива деталь фільму. І в остаточному рішенні про розстріл всього Догвіля це питання відіграло важливу роль. Але це абсолютно не веде до ідеї, що вона винувата сама у своїх стражданнях. Те, що Грейс намагалась бути "святою" лише визначало її особисте відношення до оточуючих проблем, певною мірою навіть допомагало -- адже прощати легше, ніж люто ненавидіти коли ти фізично нічого не можеш зробити...
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення ich » Пон грудня 13, 2004 7:07 pm

Але агресія людей до Грейс була викликана її "высокоменрием". Короче кажучи Грейс "выпендривалась" і "людська масса" намагалась поставити її на свої місце в цій "массі".
ich
адміністрація

Повідомлення ich » Чет грудня 16, 2004 12:11 am

Бадтько Грейс не хотів вбивати людей Догвіля, він запропонував Грейс придуамити покарання. І грейс вирішили всіх вбити.

Питання яке поставив фільм
    Чи можна осуджувати Грейс за знищення міста Догвіл?

Як на мене - так! Вона винна в смерті мешканців Догвіл. І вина її в тому що вона принижувала і провокувала їх своєю "високомерной святостью".

А якої ви думки?
ich
адміністрація

Далі

Повернутись до Обговорення фільмів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yahoo [Bot] і 0 гостей